Tesla Model S brinner

Tesla Model S brinner igen

Tesla Model S, världens kanske säkraste bil får sig en törn igen efter att ännu en bil fattat eld, denna gången i Toronto, Kanada.

En Tesla-ägare hade bara några minuter tidigare parkerat sin Model S i garaget efter en åktur innan brandlarmet började pipa. Det som skiljer denna brand från tidigare är att övriga gånger har bilarna alltid varit inblandad i någon form av olycka innan de fattat eld. Denna bil var enligt ägaren helt oskadd, och laddaren var inte inkopplad, när den spontant fattade eld och förstörde garaget och en närstående Lexus.

Enligt Tesla startade branden inte som tidigare i varken batteriet, laddningssystemet, adaptern eller vägguttaget då dessa delar var oskadda i branden. Tesla har i nuläget en grupp som undersöker branden och förhoppningsvis får vi veta den egentliga orsaken till branden inom de närmsta veckorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!