Tesla Model S vs Jaguar F-Type S Foto: Marcus Engström

Tesla Model S mot Jaguar F-Type S – accelerationstest

Två drömbilar på en regnvattendränkt flygraka. Elbilen Tesla Model S på ena sidan, Jaguar F-Type S på andra. Vilken tror du är snabbast när man sätter plattan i mattan?

Teknikens Värld har genomfört ett högst vetenskapligt test där vi lät två mycket omtalade bilar göra upp rakt fram. Många och långa dagar ligger bakom de för vetenskapen så viktiga förberedelserna och så klart själva filmproduktionen.

Nu är det upp till bevis för de båda bilarna. Vilken av Tesla Model S Performance Plus och Jaguar F-Type S är snabbast rakt fram på regntung asfalt som tillhör ett av norra Europas minsta flygfält? Förutsättningarna ser ut som följer: 421 hästkrafter (310 kW), 596 newtonmeter och 0-100 km/h på 4,4 sekunder mot 380 hästkrafter, 460 newtonmeter och 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Elmotor mot kompressormatad V6-maskin. Amerikanskt mot brittiskt. Daniel Frodin mot PeO Kjellström. Det enda gemensamma är bokstaven S.

Frågan är varför Teknikens Värld har tagit ut dessa båda bilar... svaret kommer snarare än du anar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!