Tesla Model S nästan avslöjad

Kaliforniska elbilstillverkaren Tesla fortsätter att retas. Inför den slutliga avtäckningen i Genève om ett par veckor får vi nästan se hur den kommande sedanmodellen Model S ser ut.

I slutet av september förra året fick vi en första glimt av Teslas kommande sedanmodell Model S. Tesla släppte en bild på vilken vi kunde se den nyutnämnde designchefen Franz von Holzhausen lyfta på skynket och visa en bit av baken på Model S. Nu har de släppt ytterligare en bild. Den här gången lyfts det något mer på skynket och vi får en ganska god uppfattning om hur den kommande bilen ser ut.

Den självklara konkurrenten till Model S är naturligtvis plug in-hybriden Fisker Karma. Jämfört med Karma ser Model S ut att vara betydligt kortare, speciellt framtill. Tesla har, till skillnad från Fisker, inte behövt bekymra sig om att ge plats åt en skrymmande förbränningsmotor i fronten. Teslas sedan ska som bekant klara sig på enbart eldrift. Formen på skynket antyder att Model S kan bli mer av en femdörrars halvkombi än en fyradörrars sedan. Model S ser ut att bli en något mer praktisk sedan än rivalen Karma. Den 26 mars faller täcket helt, då får vi veta precis hur det ligger till.

Än så länge vet vi mycket lite om Tesla Model S. Drivkällan blir med all sannolikhet en vidareutveckling av den elmotor som sitter i Tesla Roadster. Drivningen ska ske på bakhjulen. Tesla väntas dessutom erbjuda Model S i flera utföranden med olika batterier. Basmodellen tros få en räckvidd på cirka 260 kilometer. Bilen ska byggas till största delen i aluminium och priset lär hamna omkring 60 000 dollar, 500 000 kronor i dagsläget.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!