Tesla Model S P100D gör 0-100 på 2,4 sekunder med ny uppdatering

En mjukvaruuppdatering som släpps nästa månad gör Teslas värsting P100D ännu snabbare.

Det var Teslas vd Elon Musk som på Twitter spred nyheten att en ny mjukvara till Model S och Model X P100D är på väg. Efter uppdateringen, som överförs automatiskt till alla P100D-modeller nästa månad, ska Model S kunna sprinta 0-100 km/h på 2,4 sekunder och 0-402 meter på 10,6 sekunder.

Det gör att den eldrivna, två ton tunga, femsitsiga storsedanen blir lika snabb till 100 km/h som en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, och att den blir världens snabbast accelererande serieproducerade bil i produktion just nu. Även den tyngre Model X blir en tiondels sekund snabbare, och kommer nu att nå 100 km/h på 2,8 sekunder.

Men det finns en hake – uppdateringen kommer i form av ett så kallat Easter Egg. Det innebär att funktionen är dold i systemet, och föraren måste själv komma på hur man slår på den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!