090406-tesla-model-s-520

Tesla Model S rivstartar i orderböckerna

Den 26 mars presenterades Tesla Model S för allmänheten. Och det blev en rivstart för den familjeanpassade elbilen. Tesla har redan tagit emot över 500 beställningar på bilen som inte väntas gå i produktion förrän senare delen av 2011.

Tesla Motors har tagit emot 520 beställningar på den sjusitsiga elbilen Model S . Enligt Teslas grundare, vd och styrelseordförande Elon Musk har intresset för bilen med råge överträffat företagets uppskattningar. Elon Musk ser det som ett bevis på att det finns ett uppdämt behov av bilar av den här sorten. Nu återstår det bara för Tesla att börja bygga bilen, och det ser ut som att det kan dröja. Först ska man etablera en ny fabrik i Kalifornien och först under senare delen av 2011 uppskattar man att tillverkningen kan starta.

Tesla meddelar också att mars månad blev den bästa någonsin för sportbilen Roadster. 104 kunder fick sina elsportbilar i mars. Totalt har 320 bilar hittat sina ägare. Men trots att kundintresset för Teslas produkter är stort är framtiden för företaget inte helt självklar. Tesla har ansökt om ett lån på 350 miljoner dollar från USA:s energidepartement, pengar som bland annat ska gå till den nya fabriken. Utan pengar blir det troligtvis ingen fabrik och då blir det ingen Model S.

Filmklippen nedan visar de första provkörningarna av Tesla Model S i samband med den officiella avtäckningen i Hawthorne, Kalifornien.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!