Tesla Model S – så byggs den

Om Teslas vd Elon Musk får rätt kommer hans sätt att bygga och sälja bilar att förändra världens bilindustri, men vad är det som är så speciellt? Häng med till fabriken i Silicone Valley där världens mest omtalade bil blir till!

Den amerikanska tekniktidningen Wired har fått komma in i Tesla Motors fabrik i Silicone Valley där nya modellen Model S byggs. Den som har kört eller bara satt sig i en Model S förstår att ingen vanlig biltillverkare kan konstruera en sådan bil och att den inte kan komma från en vanlig bilfabrik, och Wireds reportage från Tesla-fabriken visar att den inte är som alla andra fabriker.

 I filmen nedan får vi följa i stort sett hela byggprocessen, från råmaterial till slutmontering. Tesla-fabriken är inte bara speciell på så sätt att det mesta görs under ett och samma tak, i fabriken samsas 3 000 anställda med ett mycket stort antal mycket avancerade robotar som utför moment som i andra fabriker sköts av människor, notera särskilt roboten som krånglar in stolarna i bilen och sedan limmar fast rutorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!