Tesla Model S slås ut av åskoväder

Under ett oväder slår blixten plötsligt ner i närheten av en Tesla Model S som står på laddning – det orsakar en rad felmeddelanden.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Amerikanskan Sarah Day satt i sin Tesla Model S som var kopplad till en laddstolpe och väntade ut ovädret. Plötsligt slog en blixt ner i närheten av bilen och några sekunder senare börjar det dyka upp en rad felmeddelanden på instrumentpanelen. Enligt Day upp till nio olika felmeddelanden, däribland varningar om låg laddningsnivå som även upplyste om att viss funktioner skulle inaktiveras samt att bilen skulle in på service.

– Efter stormen bedarrat gick jag ut ur bilen. Laddningsporten lyste inte och när jag försökte ta ur kabeln gick det inte. Den andra bilen som laddade i närheten av mig var helt oskadd och föraren körde iväg.

Day tog kontakt med Teslas servicecenter för att få hjälp. När bärgningsbilen anlände gick det fortfarande inte att få ut laddkabeln och Day blev tvungen att lämna bilen som av någon anledning hade takluckan delvis öppen. Händelsen inträffade under lördagen och under måndagen har Teslas tekniker varit på plats och kopplat bort laddkabeln samt tagit in bilen för en översyn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!