Tesla Model S vinter

Tesla Model S visar upp sina vinteregenskaper

Elbilars vinteregenskaper är ett ständigt återkommande spörsmål och nu ger Tesla svar på en del frågor i en film. Vill du veta hur Model S fungerar på vintern? Titta här!

Om du vill veta hur det är att köra Tesla Model S ska du köpa Teknikens Värld nummer 26/2013 som utkommer 5 december där vi har testat Teslan. Dessvärre har vi ännu inte fått tillfälle att köra Teslan på vinterväglag så om du vill veta hur den amerikanska elbilen kommer att klara vintern får du hålla dig till tåls, eller titta på Teslas eget filmklipp nedan som ger en viss inblick i hur Tesla har vinteranpassat Model S.

 Andemeningen är att Model S fungerar mycket bra på halt väglag tack vare eldriften. Eftersom elmotorn är så mycket snabbare och direkt i kraftutvecklingen än en vanlig förbränningsmotor kan drivningen finjusteras extra snabbt.

 Värme i kupén ska heller inte vara något problem. Via den medföljande appen kan man ställa kupévärmen innan man sätter sig i bilen, till exempel när den står på laddning i stället för att köra iväg och först därefter börja värma upp kupén och därmed förkorta räckvidden.

 Vi ställer oss fortfarande frågande till de ”magiska” dörrhandtagen. Kommer de verkligen att fungera så bra som filmen visar? Vad tror ni?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!