Tesla Model X är nu klar för leverans

Nu bekräftar Tesla att den kraftigt försenade och efterlängtade suven Model X är redo för leverans.

Model X har blivit försenad fler gånger än vi orkar räkna, men nu verkar det faktiskt som att den är redo för leverans. Troligtvis har dock amerikanska kunder förtur.

Du som redan har förbeställt en Model X kan förvänta dig att få bilen levererad någon gång under tredje kvartalet i år. Har du inte beställt, men är sugen på att köpa en får dock vänta lite längre. På grund av det stora antalet förbeställningar som ramlat in sedan Model X presenterades 2012 kan nya köpare förvänta sig att få bilen levererad någon gång efter årsskiftet. Vad bilen egentligen kommer att kosta är i nuläget oklart, det enda pris som anges är reservationsavgiften på 33 000 kronor.

Model X kommer att ha en liknande drivlina som Model S P85D, alltså två elmotorer som driver alla fyra hjul. Tesla har inte delat med sig av några effektuppgifter ännu men vi kan troligen förvänta oss omkring 700 hästkrafter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!