Tesla Model X – en första titt

Den kaliforniska elbilstillverkaren Tesla som fram till förra året tillverkade den lilla sportbilen Roadster har visat upp den första bilden av sin kommande suv, Model X.

Tesla Roadster skapade ett större rabalder när den landade i elbilsdjungeln för fyra år sedan. Sedan dess har företaget hunnit bli synonymt med eldrift, dels genom Roadster men också tack vare samarbeten med Toyota, vilka man utvecklar de eldrivna versionerna av suven RAV4.

 Och möjligen är det Toyota som inspirerat Tesla till att utveckla en eldriven suv. Enligt Teslas egna Twitter-konto är det nämligen dags för världspremiär för Teslas senaste konceptbil –Model X. Än är det inte säkert att den faktiskt kommer att byggas men kommer visa åt vilket håll Tesla vill gå i framtiden.

 Suven kommer bygga på samma plattform som den mindre sedanen Model S som är inritad till 2013 års kalender. Att döma av bilden kommer den nya bilen få runda former men annars är det svårt att sia om bilens kommande utseende.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!