Tesla Model X försenas – igen

Amerikanska elbilstillverkaren röner stora framgångar med Model S, något som gör mångas väntan på kommande Model X olidligt spännande. Mindre spännande är att suv-modellen Model X försenas än en gång.

Det är snart tre år sedan Tesla Motors visade upp märkets kommande modell, den tredje i ordningen. Model X, som den heter – suven/crossovern med måsvingar, var tänkt att lanseras under 2013 men det blev framskjutet mot slutet av 2014. Där är vi nu men sedan tidigare togs beslutet att flytta fram den av många efterlängtade lanseringen till början av 2015.

Men så blir det inte heller. I ett meddelande till aktieägarna står det att läsa att produktionen nu är planlagd till tredje kvartalet 2015, det vill säga någon gång mellan juli och september nästa år.

Anledningarna till att Model X än en gång skjuts på framtiden är dels förberedelserna i fabriken och dels att utvecklingen av själva modellen behöver extra tid.

I dagsläget testas Alpha-prototyper av Model X och Beta-prototyper är på gång. Själva drivlinan är i princip färdigutvecklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr