Skiss på Tesla Model X

Tesla Model X redan beställd av 6 000

Elbilstillverkaren Teslas första personbilsmodell, Model S, har blivit en försäljningsframgång för märket. När nu den andra modellen, suven Model X, är på gång, har redan nu 6 000 personer lagt en order på bilen.

Kaliforniska elbilstillverkaren Tesla, som ju synts mycket i media på sistone, har fått en försäljningsframgång med sin personbilsmodell Model S. I vårt grannland Norge exempelvis har Tesla Model S två månader i rad toppat nyregistreringsstatistiken.

Nu kommer indikationer på att även nästa modell från märket, suvmodellen Model X som vi hittills endast fått se som koncept, kan bli en framgång. Redan nu har nämligen över 6 000 personer lagt en order, med handpenning på 5 000 dollar (för grundmodellen), på en Model X. Om vi ska vara exakta så hade det fram till femte oktober lagts 6 117 beställningar. 

Ingen uppgift har kommit på hur många av dessa som gäller grundmodellen respektive det dyrare Signature-utförandet. Inte heller vet vi fördelningen mellan 60 kWh- respektive 85 kWh-versionerna. Dock ska en inte obetydlig andel av de som lagt beställningar redan i dag vara Teslakunder, som i dag har en konventionellt driven suv vid sidan av sin Tesla. 

Prisbilden för den serieproducerade Model X är inte känd än, men lär ligga i samma nivå som för Model S – med vilken den också delar bottenplatta. Produktionen är tänkt att starta nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!