Tesla planerar prestanda-Model S

Tesla slipar fortfarande på sin stora sedanmodell Model S och nu bekräftar vd Elon Musk att man håller på att testa en prestandaversion som klarar 0-100 på 4,5 sekunder.

Elbilstillverkaren Tesla Motors slog sig in på sportbilsmarknaden med lilla Roadster som kom för några år sedan och bygger på Lotus Elise. Det kaliforniska företagets nya modell Model S är inplanerad till nästa år, och längre fram kommer även en prestandamodell enligt Green Car Reports. 

 Prestandaversionen kommer tack vare en starkare elmotor kapas accelerationstiden till hundra kilometer i timmen från standardversionens 5,6 sekunder till Porsche-snabba 4,5 sekunder. 

 – Det är snabbare än en 911. Inte så illa för en eldriven lyxbilssedan, säger Teslas vd Elon Musk enligt Green Car Reports.

 Räckvidden ska precis som i vanliga Model S klara 300 miles eller dryga 48 mil per laddning, och Tesla jobbar även på en snål-modell med förbättrad aerodynamik som ska klara 320 miles eller strax över 51 mil på en laddning. 

 Än så länge har 6 000 kunder bokat ”vanliga” Model S som alltså kommer finnas tillgänglig i handeln från och med nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!