100702-tesla-roadster-2-5

Tesla Roadster 2.5 är lite bättre

Kort efter börsintroduktionen i USA visar Tesla en liten nyhet. Efter att ha lyssnat på kundernas önskemål har de uppdaterat Roadster-modellen med ett antal små men viktiga nyheter.

 Börsintroduktionen av Tesla Motors i USA blev lyckad, 2,2 miljarder friskt kapital strömmade in under första dagen och därefter steg aktien med 40,5 procent. Nu vill det dock till att Tesla presterar för att aktien inte ska störtdyka. Så passande då att de nu bara några dagar senare presenterar Tesla Roadster 2.5. Tesla använder datortermer för att signalera att det rör sig om en inte helt, men ganska ny Roadster.

Uppdateringen syns först och främst på fronten där det stora luftintaget i mitten har fått en ny skärning och nya luftslitsar har tillkommit längst ut på sidorna. Nya fälgar i svart eller silverfärgat utförande avslöjar också att det är en Roadster 2.5. Inne i kupén finns nya stolar med större och mer stöttande sidostöd samt svankstöd. Den mest synliga nyheten är dock den nya sjutumsskärmen mitt på mittkonsolen som bland annat visar bilden från den nya backkameran. Tesla-folket har dessutom stoppat in mer ljudisolering för att få kupén tystare. Den enda nyheten under huven är ny hårdvara som tillåter hård körning under kortare stunder i extremt varmt klimat.

Enligt Tesla har uppdateringarna helt och hållet tillkommit på kundernas önskemål. Omkring 1 200 Tesla-förare i 23 länder har hjälpt till att bidra med sina åsikter om vad som bör förbättras. Därför blir det även möjligt att uppdatera sin gamla Roadster 2.0 till en 2.5. Den som vill ta en titt på den nya Teslan behöver faktiskt inte åka långt. Roadster 2.5 ska nämligen avtäckas hos Teslas två nyaste återförsäljare i Newport Beach i Kalifornien och Köpenhamn.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!