Tesla tar bort garantins milbegränsning – gäller även retroaktivt

Tesla Motors har tagit bort milbegränsningen på drivline- och batterigarantin till kraftfullaste Model S-modellversionen. Åtta år och obegränsat antal mil är det nu som gäller.

I fredags gick Tesla Motors vd Elon Musk ut med information på företagets officiella blogg att man ändrar garantivillkoren för Model S i 85 kWh-utförande. Tidigare hade batteriet och drivlinan en garanti om åtta år eller 16 000 mil, beroende på vilket som uppnåddes först.

Den nya garantin för batteri och drivlina kvarhåller vid åtta år men milbegränsningen tas bort helt. Dessutom finns det ingen begränsning på antal ägare under garantiperioden.

Elon Musk låter också meddela att garantin också gäller retroaktiv. Det vill säga alla tillverkade och sålda Tesla Model S med 85 kWh-drivlinan får ta del av garantiförändringen.

Model S i 60 kWh-utförande har åtta års garanti och 20 000 mil på batteri och drivlina beroende på vilket som uppnås först.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!