Foto: Glenn Lindberg

Teslas 3-serieutmanare ska heta Model 3

Efter suven Model X är nästa modell från Tesla en billigare instegsmodell, som konkurrent till BMW 3-serie. Modellnamnet bekräftas nu innehålla samma siffra som hos den bayerska konkurrenten, sedan Ford lagt in ett veto mot namnet Model E.

Att Teslas tredje modellserie, efter storsedanen Model S och suven Model X, skulle bli en mindre modell, en instegsmodell i samma storlek som BMW 3-serie, har vi vetat länge. Vad modellen skulle komma att kallas har dock varit oklart. Tidigare har namnet Model E diskuterats, men detta har sedan dess satts stopp för då Ford valt att lägga beslag på namnet. Kanske för att det uttalsmässigt skulle ligga nära Model T (alltså T-Ford).

Därmed fick inte Tesla modellprogramsuppsättningen S, E, X – vilket Tesla-grundaren Elon Musk gjort sig lustig över på Twitter. Nu har dock alltså Tesla kommit med en ny idé om namngivning för sin 3-serieutmanare, och bekräftat att bilen kommer att heta Model 3 – troligtvis skrivet som Model III.

Den nya modellen planeras att premiärvisas 2016, för lansering 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!