Teslas chef för batteriteknik lämnar företaget – efter 11 år

Kurt Kelty, en av Teslas mest långvariga chefer, lämnar företaget samtidigt som "produktionshelvetet" med Model 3 drar igång.

I tisdags blev det klart att Kurt Kelty lämnar Tesla efter elva år. Kelty var en av Teslas mest långvariga chefer, och drev bland annat utvecklingen av de nya 2170-batterierna som sitter i Model 3. Han ledde också förhandlingarna inför byggandet av Gigafactory i Nevada. Innan sin anställning på Tesla jobbade Kelty på Panasonic i 14 år.

"Vi kan bekräfta att Kurt Kelty har lämnat företaget för att utforska nya möjligheter och vi vill tacka honom för allt han gjort för Tesla", sa en talesperson för Tesla till The Verge. Det är inte känt om Kelty har blivit värvad till något annat företag.

Kurt Kelty tog emot priset när Tesla vann priset som årets batteriinnovatör under ett batteriseminarium i Florida.

De 2170-battericeller som sitter i Model 3 ersätter de 18650-celler som tidigare använts. De är något större, tål fler laddningscykler och är billigare att tillverka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!