Teslas nya överraskning till bilägarna

Tesla Motors är fulla av överraskningar. Nu har det avslöjats att ägarna av Model S och Model X kan få pulserande regnbågsfärger att pryda ladduttaget vid laddning.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Köper du en bil från Tesla vet du inte vad du får. Teslas utvecklare är fulla av bus och skämt, de bygger in funktioner som inte står nämnda i bilarnas specifikationer, funktioner som inte ens säljarna har koll på. Den senaste upptäckten av en tidigare okänd detalj är att ägare av Tesla Model S och Model X kan få pulserande ljus i olika färger runt ladduttaget. Allt som behövs för att aktivera regnbågsfärgerna är tio tryck på knappen på laddhandtagets ovansida. En fantastisk feature som gör laddningen så mycket trevligare att titta på.Ett annat så kallat ”easter egg” (påskägg, det vill säga gömda funktioner) som gör livet lättare är vad som är gömt i Teslas Autopilot-funktion och som upptäcktes alldeles nyligen. Efter att ”Cruise Control” aktiverats trycker man ytterligare fyra gånger på knappen. Plötsligt förvandlas vägremsan i Autopilots grafik till Rainbow Road, den regnsbågsfärgade sistabanan i Mario Kart.Onödiga grejer kan tyckas, men faktiskt är det inte ovanligt att utvecklare av mjukvaror bygger in dolda funktioner i produkterna de arbetar med, mest för att liva upp timmarna på jobbet och för att i ett senare skede se världens reaktion vid eventuell upptäckt. Ett av de mest kända ”påskäggen” är flygsimulatorn som fanns i en tidigare version av Microsoft Excel.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!