Teslas snabbladdare har kommit till Norge

Nu går det att ladda sin Tesla Model S gratis på runt 20 minuter med snabbladdare på sex platser i Europa, alla i Norge.

Tack vare generösa statliga subventioner har elbilen Tesla Model S blivit en försäljningssuccé i grannlandet i väst. Norge är det land utanför USA där det säljs flest Model S och det är förklaringen till att Tesla nu har satt upp sex laddstationer runt om i Norge. I Lyngdal, Aurland, Dombås, Gol, Cinderella och Lillehammer ska det nu gå att ladda batterierna i sin Model S till hälften på omkring 20 minuter.

 Platserna för snabbladdstationerna är noga utvalda för att möjliggöra långresor. Det ska nu vara möjligt att köra E6:an från Trondheim till Oslo, E18 från Oslo till Kristiansand, E39 från Kristansand till Stavanger och Highway7 från Oslo till Gol helt gratis och endast med korta stopp för laddning. Tesla beräknar att 90 procent av Norges befolkning bor närmare än 320 kilometer från en laddstation.

 En förutsättning för att använda någon av de så kallade Superchargin-stationerna är att man har en Model S med 85 kWh-batteri eller någon av de billigare 60 kWh-modellerna som kan extrautrustas med snabbladdningsteknik. När bilen kopplas in i laddstationen förbikopplas laddsystemet som annars behövs vid laddning i vanligt vägguttag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!