110516-motorlösa dacia

Till salu: 46 stycken motorlösa Dacia

Har du känt ett skriande behov av ett gäng rumänska kombibilar utan motorer? Synd, förra veckan fanns nämligen 46 stycken sådana till salu på Ebay. Det enda problemet var att de råkade finnas i Iowa i USA.

Att 46 stycken Dacia Logan MCV finns till salu på annonssajten Ebay hör inte till vanligheterna. Särskilt inte när bilarna saknar både motor, växellåda och instrumentkluster. Bilarna finns dessutom i Iowa i USA, en marknad långt från de dit det rumänska märket normalt importeras.

Historien bakom det något bisarra fyndet börjar med att en bilhandlare i staden Des Moines, huvudstad i den amerikanska delstaten Iowa, fick den briljanta idén att importera de billiga rumänska bilarna för att förse dem med elmotor och sedan sälja de dyrt. Någonstans på vägen gick inte planerna riktigt som det var tänkt och efter komplicerade rättsprocesser om vem bilarna egentligen tillhör har nu någon råkat bli stående med de 46 motorlösa Daciorna.

Företaget som skulle elkonvertera bilarna kallade sig EnVision Motors. Tanken var att sälja de elkonverterade bilarna för mellan 39 000 och 42 000 dollar, motsvarande cirka 250 000-270 000 kronor. Planerna gick om intet och när ägarbilden i företaget började nystas i visade det sig vara en komplicerad historia och de motorlösa Daciorna fick se en ny ägare i staden Webster.

Den nya ägaren ville uppenbarligen bli av med sin samling rumänska kombibilar och la upp den ovanliga auktionen på sajten Ebay. Tyvärr gick budtiden ut i förra veckan, men om du är extremt sugen kan du ju försöka kontakta dem på länken nedan och höra om det fortfarande finns några kvar.

Extern länk

Se annonsen på Ebay!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!