Till salu: Bättre begagnad Sergio – en unik Ferrari

På jakt efter en dyr och ovanlig Ferrari som inte är lastgammal? Då har du precis funnit den! Ferrari Sergio är den moderna sportbilen som med rätta kan kallas "unik"...

En av de få Ferrari Sergio som byggdes för några år sedan finns för tillfället till salu i Holland. Bara 118 kilometer på mätaren och, som sig bör, i ett fantastiskt fint skick. Priset är saftiga 4,3 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 41 miljoner kronor.

Vad är det då du får, för alla dessa miljoner? Jo, för dig som inte riktigt kommer ihåg, så kom Sergio först som ett koncept på bilsalongen i Genève 2013. Bilen var en hyllning till Sergio Pininfarina – därav namnet. Två år senare, på samma bilsalong, avtäcktes produktionsversionen. Sex exemplar byggdes och alla var sålda redan från början.

Sergio startade sitt liv som en 458 Italia Spider och har sedan fått en helt ombyggd kaross. Designen är, naturligtvis, Pininfarinas och inspirationen ska ha kommit från 1960- och 70-talets Ferrari-bilar. Motorn är en V8 på 4,5 liter och kommer direkt från 458 Speciale. 605 hästar och 540 newtonmeter tar italienaren från 0-100 km/h på tre blanka sekunder.

Den som lyckades slå till på en av de sex bilarna som ny fick betala motsvarande 29 miljoner kronor – och kan nu, ungefär två år senare, alltså sälja med tolv miljoners vinst. Det är bra avkastning det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!