Tio miljoner sedanmodeller av BMW 3-serie

BMW:s storsäljare 3-serie har nått ännu en milstolpe. Nu har sedanmodellen tillverkats  i över tio miljoner exemplar.

BMW 3-serie Sedan har passerat tio miljoner tillverkade exemplar sedan modellen introducerades 1975 (just det, BMW 3-serie fyller 40 år i år). Därmed står sedanmodellen för en bra bit av den totala 3-serieproduktionen (sedan, kombi, coupé och cabriolet) som uppgår till 14 miljoner bilar.

Den tio miljonte 3-serie Sedan rullade nyligen av produktionsbandet i BMW:s fabrik i hemstaden München. Bilen var en 320d i färgen Imperial Blue.

3-serie tillverkas också i tre andra fabriker, men det är den i München som är störst. Denna fabrik tillverkar omkring tusen bilar dagligen och nästan det dubbla antalet motorer.

BMW 3-serie har nyligen genomgått ett ansiktslyft. I samband med uppdateringen har det gjorts några förändringar och tillägg – bland annat har 335i blivit 340i och en laddhybrid, 330e, har tillkommit.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!