Ytterligare tio modeller med Takata-airbags återkallas

Skandalen med de dödliga krockkuddarna från Takata fortsätter. Nu rapporteras att Mercedes och Ferrari, som fortfarande använder krockkuddarna i sina nya bilar, är näst på tur att bli tvungna att återkalla en rad modeller.

Modellerna som kommer att påverkas består främst av modeller med modellår 2016-2017. Bland annat ska vissa varianter av Mercedes E-Klass påverkas, och nya Ferrari GTC4Lusso är en av de många Ferrarimodeller som är installerade med krockkuddarna.

Det tål dock sägas att Mercedes och Ferrari inte är ensamma med att vara skyldiga till att fortfarande använda sig av de livsfarliga krockkuddarna. Toyota, FCA och Volkswagen är tre andra tillverkare som fortfarande använder sig av Takata-kuddarna, men dessa har inte blivit tvungna att återkalla sina modeller än.

Totalt har krockkuddarna från Takata tagit 14 liv och skadat runt 150 personer över hela världen.

Samtliga modeller som påverkas är: Mercedes E-Klass Coupé, Mercedes E-Klass Cabriolet, Mercedes Sprinter, Ferrari California T, Ferrari FF, Ferrari 488 GTB, Ferrari 488 Spider, Ferrari GTC4Lusso, Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari F12tdf. Samtliga är av modellår 2016-2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!