071126-fartkameror-testa

Tips: Dubbelkolla ej fartkameror!

Blixtrar en fartkamera till i mörkret samtidigt som du är säker på att du åker i laglig fart, åk inte tillbaka och testa den igen! En man gjorde det nyligen och åkte på dubbla böter i stället.

Nya Lidköpings-Tidningen och aftonbladet.se rapporterar om en man som nyligen körde i 70 km/h på riksväg 44 vid Filsbäck utanför Lidköping. När mannen passerade en fartkamera blixtrade det till. Märkligt tyckte mannen då han höll hastighetsbestämmelserna.

För att kontrollera kamerans pålitlighet bestämde han sig för att vända och köra förbi en gång till, denna gång i 65 km/h för att vara på säkra sidan.

Det blixtrade återigen från kameran och mannen såg nu rött. Han ringde till polisen för att klaga på den opålitliga kameran. Polisen berättade då för honom att det råder 50 km/h på vägsträckan. Mannen hade alltså missat en 50-skylt och fick nu åka hem två bötesbelopp fattigare.

Fotnot: Mannen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!