071204-vw-passat-coupe

Tjuvtitt på Volkswagen Passat Coupé

Tidigare har vi kunnat visa dig spionbilder på Volkswagen Passat Coupé. Nu har Volkswagen i stället släppt en microsite som retar oss med svaga förbipasserande bilder på bilen som rejält ska ta upp kampen med Mercedes CLS.

Något som retar många är när man kombinerar ordet coupé med ordet fyrdörrars, men det är nämligen precis vad kommande Volkswagen Passat Coupé är – en fyrdörrars coupé, det nya modeordet inom bilvärlden. Mercedes CLS var en av de första inom denna biltyp, och antagligen den mest kända, och är samtidigt en av Passat Coupés huvudkonkurrenter trots att den är tänkt att bli betydligt billigare.

Volkswagen har lärt sig från Phaeton att inte sätta priset orimligt högt. Phaeton har ju som bekant sålt betydligt mindre än vad Volkswagen hade tänkt sig. Nu lirar i inte Passat Coupé i samma klass som Phaeton ändå.

Instegsmodellen av Passat Coupé sägs få en prislapp på runt 280 000 kronor. Den moderata prissättningen är också till för att inte kannibalisera internt, tänker då först och främst på Audi A5. Instegsmodellen får en 1,8-liters TSI-motor med 160 hästkrafter. Tillsammans med denna kommer också en 300 hästkrafter starkt R36-motor när bilen introduceras nästa år. Tillsammans med stora motorn följer också fyrhjulsdrift och DSG-låda (dubbelkoppling). Priset för den är enligt tidigare uppgifter runt 370 000 kronor, en prislapp som verkar lite väl optimistisk.

Lite senare, mot hösten 2008, kommer fler motorer, bland annat en tvåliters diesel med 140 hästkrafter med en prislapp strax över 300 000 kronor.

Först och främst ska Passat Coupé visas upp på bilsalongen i Genève i mars nästa år.

Är du intresserad av kommande Volkswagen Passat Coupé gör du rätt i att klicka på länken nedan för att besöka VW:s microsite där du kan registrera dig och få förstahandsinformation om bilen. Läs också mer genom att klicka på den andra länken där du får se spionbilder på bilen.

Volkswagen Passat Coupé microsite

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!