070306_citroen

Tokigt i Genève del 1

En bilsalong är ingen riktig bilsalong utan några märkliga fordon. Här är Citroëns bidrag.

Bilombyggaren Espera Sbarro har för vana att visa tokiga koncept i Genève. Årets bidrag är inget undantag. Här ser du Cruise Crosser som är framtagen i samarbete med Style Citroën.

Bilens terrängutförande ska komma väl till pass när riktigt avlägsna och otillgängliga platser ska utforskas. Cruise Crosser är ännu seriösare än nyligen presenterade C-Crosser, som är Citroëns första suv. Cruise Crosser har tre hjulaxlar och sex hjul! Den tredje hjulaxeln används som komplement till fyrhjulsdriften.

Citroën poängterar att bilens brutala uppsyn inte sker på bekostnad av miljön. Det är en konceptbil i hybridutförande med en dieselmotor i kombination med en elmotor som sitter under lastgolvet.

Produktion? Knappast, men en beställning från Dubai, där naturen passar biltypen, kanske kan få Espera Sbarro och Style Citroën på andra tankar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!