Tokrea på söndersågad Maybach

Det tog mindre än fem minuter att sälja den Maybach som musikerna Sean ”Jay-Z” Carter och Kanye West sågade upp i sin musikvideo till låten Otis. Och köparen fick den till reapris.

En av förra årets mest uppmärksammade musikvideor var Jay-Z och Kanye Wests video till låten Otis. Men det var inte bara låten som väckte känslor, utan faktumet att de tog en helt ny Maybach 57 S och kapade upp bilen till att bli en så kallad rat rod. 

 Nu har bilen gått under klubban på auktionskammaren Phillips de Pury i New York. Tanken var att pengarna som bilen gav oavkortat skulle gå till Rädda Barnen i Östafrika. Förhoppningen var även att den upphackade bilen inte skulle ha tappat alltför mycket i värde efter turerna med kapsågen. Väntat pris var mellan 685 000 och en miljon kronor, motsvarande en dryg tredjedel av vad bilen kostat som ny. 

 Men som det föll sig fick rapduon knappt ihop hälften av de lägsta förväntningarna. Efter bara fem minuter var auktionen slut och den nya ägaren kunde kvittera ut sin Maybach för 410 000 kronor. Säljaren var dock noga med att understryka att bilen inte såldes som bil utan som ett konstverk eftersom det friska karosskapandet gjort bilen allt annat än vridstyv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!