080103-toyota-A-BAT

Toyota A-BAT – nytt pickup-koncept

I samband med bilsalongen i Detroit kommer Toyota att presentera sin nya konceptbil i form av pickupen som kallas för A-BAT. Redan i dag kan vi visa bilder och avslöja mer om modellen här.

Som ni kan se på bilderna är modellen med dubbla dörrar på vardera sida utan så kallad B-stolpe mellan dörrarna. Detta underlättar att kliva i och ur kupén. 

A-BAT klassas som en medelstor pickup. Den är 460 centimeter lång, 189 cetimeter bred och 163 centimeter hög. Axelavståndet uppges vara 285 centimeter.

De två baksätena kan fällas ned vilket ger utökat lastutrymme inne i kupén. Genom en snillrik lösning är det möjligt att fälla kupéns bakvägg vilket ökar flakets lastlängd från 120 till 180 centimeter. Inredningen är påkostad med många detaljer i kolfiber och aluminium.

A-BAT har en drivlina som påminner om den hos Toyotas hybridmodell Prius. I det här fallet handlar det om en fyrcylindrig bensinmotor som kompletterats med en elmotor.

Snart är Teknikens Världs reportrar på plats i Detroit. Då får vi veta mer…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!