Toyota Aqua Air Roadster Concept

Toyota Aqua Air Roadster Concept – taklös hybrid på Tokyosalongen

Den stundande Tokyosalongen är rena högmässan för japanska biltillverkare och bilintresserade. Toyota tar med sig en rad olika konceptbilar dit – bland annat Aqua Air Roadster.

Toyota Aqua Air Roadster Concept är än så länge relativt okänd, bortsett från ovanstående bild samt några fakta som tagit sig ut till allmänheten via japanska Yahoo.

Aqua Air Roadster är en liten kärra på 3,99 meter från för till akter. Med andra ord decimetern längre än en Yaris. 1,69 meter är den på bredden och 1,44 meter på höjden.

Under karossen sitter – eftersom det rör sig om Toyota – så klart en hybriddrivlina. Den består av en 1,5 liter stor bensinmotor som samverkar med en elmotor. 100 hästkrafter är den kombinerade effekten, 0,28 liter per mil den kombinerade förbrukningen.

Det är ingen slump att bilen döpts till Aqua. Grunden till bilen är nämligen den man hittar under Prius C som i Japan heter just Aqua. Prius C är för övrigt byggd på samma plattform som Yaris.

Mer om denna konceptbil nästa vecka när det är avtäckning. Då lär vi få en fingervisning om Toyota har en liten hybridcabriolet i tankarna eller om det bara är show.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!