081104-toyota-yaris-rost

Toyota återkallar 17 900 Yaris i Sverige

Toyota har i Sverige valt att återkalla 17 900 exemplar av lilla bilen Yaris och Yaris Verso sedan de upptäckt vissa problem med rost. Årsmodellerna som berörs är från 1999 till 2005.

– Det handlar om ytrost på insidan av golvet på förarsidan. Där under mattan kan det samlas vatten från till exempel snöblöta kängor, berättar Bengt Dalström på Toyota Sweden för teknikensvarld.se.

Det är vid inspektioner av äldre bilar, som Toyota genomför regelbundet, som rostproblemet upptäcktes.

I det här fallet handlar det om bilar sålda i Sverige mellan åren 1999 och 2005, totalt 17 900 Yaris och Yaris Verso. Från och med nu till och med 2009 års utgång har Yaris-ägaren chansen att lämna in sin bil för kontroll som en förebyggande åtgärd. Bilägaren betalar ingenting eftersom kontrollen täcks av bilens tolvåriga rostskyddsgaranti. Som ägare av en Yaris eller Yaris Verso 1999-2005 uppmanas du alltså att kontakta sin lokala Toyota-handlare.

Dessa rostproblem har också uppmärksammats i övriga nordiska länder samt Baltikum, där liknande åtgärder vidtas.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!