Toyota återkallar 55 000 golvmattor

Alla har vi hört de olika historierna om Toyota-bilar som accelererar av sig själv. Boven i dramat är golvmattorna och nu väljer Toyota att återkalla 55 000 stycken.

En undersökning genomförd av amerikanska National Highway Traffic Safety Administration resulterar i att Toyota återkallar 30 500 golvmattor i Lexus ES 350 och 24 500 mattor i Toyota Camry. Anledningen är att många klagat på ”självaccelererande” bilar som i värsta fall kan leda till allvarliga olyckor. Bakgrunden är att dessa så kallade allvädersmattor glider upp under gaspedalen och får denna att låsa sig.

Ägare till andra Toyota-modeller som Prius och RAV4 har också råkat ut för samma problem med golvmattorna. National Highway Traffic Safety Administration håller nu ett vakande öga på dessa för att se om felet är lika allvarligt och om en återkallelse kan bli aktuell.

De 55 0000 golvmattorna kommer att bytas ut av Toyota under november månad och berör till en början endast bilar i USA.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!