090128-toyota-återkallar

Toyota återkallar bilar – Yaris i Sverige

Världen över återkallar Toyota totalt 1,3 miljoner bilar. I Sverige berörs 5 470 Yaris-ägare som bör uppsöka sin Toyota-verkstad för att ta bort en plastbit som kan orsaka rökutveckling.

Är du ägare till en Toyota Yaris som är tillverkad mellan juni 2005 och april 2007 kommer du inom kort att få ett brev från Toyota i Sverige med uppmaningen att besöka din Toyota-verkstad. Anledningen är en plastbit i stolpen mellan bak- och framdörrarna som kan bli varm och orsaka rökutveckling vid olyckor.

– De som äger bilarna kommer att få ett brev från oss så kan de boka in en tid för att ta bort plastbiten som egentligen inte behövs. Det tar bara några minuter så det fixas under tiden de väntar, säger Bengt Dalström, informationschef på Toyota Sverige.

Toyota hanterar just nu återkallelser av 1,3 miljoner bilar världen över. Förutom Yaris så är det modellerna Ractis och Belta som berörs. Belta är sedanmodellen av Yaris. Anledningen till dessa båda modellers återkallelser sägs vara, förutom felet med plastbiten, ett fel på avgassystemet.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!