Toyota Auris facelift – tre snabba från provkörningen

Ny vecka och ny Toyota. Toyota uppdaterar i dagarna båda sina storsäljare Avensis och Auris. I dag får vi tag på Erik Wedberg som är i ett regnigt Bryssel för att ta reda på vad som är nytt med Auris.

Hej Erik, du ser kall ut!

– Ja, det är svenskt midsommarväder här i Bryssel. Tur att det finns en massa bilar att köra här. Toyota visar nya versionen av Auris – ny front, ny bakdel och nya motorer.

Vad är största nyheten?

– Ett nytt motoralternativ i form av 1,2T. Det är en fyrcylindrig bensinmotor med 116 hästkrafter som ersätter gamla 2,0-litersbensinaren. Den går tyst och ganska snålt men måste varvas hårt för att ge fart. Auris får också en 1,6-litersdiesel som ursprungligen kommer från BMW. Safety Sense-systemet med autobroms med mera är standard.

Tror Toyota fortfarande på hybriddrivlinan?

– Ja, den finns kvar och beräknas stå för 60 procent av Auris-försäljningen. Nya 1,2-litersmotorn väntas dock bli en storsäljare. Priset för den börjar på 191 900 kronor. Kombin är 9 000 kronor dyrare.

Hela provkörningen av uppdaterade Toyota Auris läser du i kommande nummer av Teknikens Värld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!