Toyota Avensis kan komma att läggas ned

Kommer Toyotas mellanklassmodell Avensis att gå samma väg som Citroën C5 tog i Storbritannien? Inget är ännu avgjort men Toyota är inte helt övertygade om modellens fortsatta existens.

Dagens Toyota Avensis kom 2009 och uppdaterades kraftigt i fjol. Enligt Toyota säljer den fortfarande bra men de är inte helt säkra på att det segment som den huserar i kommer att vara stabilt hur länge som helst. Det så kallade D-segmentet innehållandes sedaner och kombimodeller tar stryk av att suv- och crossovertrenden håller i sig.

Toyotas Europachef Johan van Zyl berättar för brittiska Auto Express att modellen är ”under diskussion”.

– Vi tittar på det segmentet av marknaden och ställer oss själva några frågor. Vi är mycket nöjda med hur Avensis presterar nu – produkten går bra för oss. Vi frågar oss om nästa steg är en annan sedan i D-segmentet eller någonting annat, säger han.

En annan modell i segmentet som nyligen möttes av kalla handen är Citroën C5, dock endast i Storbritannien. Vikande försäljningssiffror gjorde den inte lönsam att ta in till öriket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!