Toyota FT-HS Concept

Toyota bekräftar prestandabil – troligtvis ny Supra

För ett par dagar sedan skrev vi om ryktet att Toyota tänker ta med sig nya Supra till Detroitsalongen nästa månad. Nu bekräftar Toyota att de ska visa upp ett prestandabilskoncept.

Sedan Toyota Supra Mk IV lades ned 2002 har ryktena kring en nya Supra-generation tilltagit i styrka allt efter åren gått. Senast i helgen rapporterade vi, baserat på information från Autoblog, att en ny Supra i konceptutförande ska ställas ut på bilsalongen i Detroit i januari nästa år.

Dessa uppgifter ser ut att stämma, så när som på namnet. Toyota bekräftar nämligen för Autocar i dag att de ska visa upp ett prestandabilskoncept på Detroitsalongen. Att det är just en Supra-uppföljare vill de inte yppa något om.

Helgens uppgifter gjorde gällande att konceptbilen ska ge oss en kraftig hint om vad som väntar på oss i Supra-väg längre fram i tiden. Vi misstänker att det blir precis så, även om Toyota vill vara hemliga på den punkten.

För snart sju år sedan visade Toyota upp hybridsportkonceptet FT-HS (bilden ovan) som då sades vara en förhandstitt på en ny Supra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!