Toyota byter in Tundra som rullat 160 000 mil mot en helt ny

Toyota byter in en Toyota Tundra med en miljon miles på mätaren mot en helt ny för att de vill undersöka långmilaren. Ägaren har kört cirka 18 000 mil per år.

Toyota är välkända för att bygga pålitliga bilar, framförallt när det kommer till arbetsfordon som exempelvis Hilux. Nu verkar det som att även Hilux storebror Tundra får samma goda rykte.

Tundra-ägaren Victor Sheppard köpte sin pickup ny 2007 och då han spenderar en hel del tid bakom ratten har det även blivit en hel del mil genom åren. Närmare bestämt 161 000 mil på nio år, eller en miljon miles, vilket betyder att Sheppard i snitt kört otroliga 18 000 mil om året.

Sheppard meddelade om det hela och att han inte upplevt några större problem med pikcupen under de nio åren. Som tack byter Toyota in Sheppards långmilare mot en ny Tacoma och Toyota planerar att detaljstudera långmilaren för att utreda hur detta påverkar motor, växellåda och övriga delar.

Under de nio åren har Sheppard lämnat in bilen för service 117 gånger och enligt honom är Tundran fortfarande i oerhört bra skick bortsett från en del bucklor.

Foto: ©2016 Toyota Motor North America. All rights rese
Foto: ©2016 Toyota Motor North America. All rights rese

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!