081120-toyota-gas-el

Toyota Camry CNG Hybrid visas i LA

Toyota-koncernen har på senare år haft stora framgångar med sina hybridbilar. De olika Lexus-hybriderna och inte minst Prius har gått åt i rask takt. Med ett nytt koncept visar Toyota hur de tänker ta hybridlösningen ett steg längre.

Så fort Toyota visar en nyhet nu för tiden går det inte att undkomma känslan av att de hånar sina amerikanska kolleger. Visserligen upplever även Toyota stora nedgångar i försäljningen, men japanerna sitter inte alls i samma sits som den krisdrabbade Detroit-trion. Nästan som om de vill sätta spiken i kistan på de amerikanska tillverkarna visar Toyota nu en miljövänlig nyhet på amerikansk mark. Bilsalongen i Los Angeles kommer att få besök av Toyota Camry CNG Hybrid Concept en hybridbil som har bytt bensintanken mot två gasflaskor.

Camry CNG Hybrid Concept är den första bilen som kombinerar Toyotas Hybrid Synergy Drive med en motor som kör på naturgas. Den ska som sagt visas på Los Angeles-mässan som öppnar i veckan, och om du skulle råka vara där och leta efter den så är det bara att titta efter en Camry som har fått grillen igenspacklad. Mycket mer än så är det inte som skiljer gasversionen från en vanlig Camry, som även går att få i vanligt hybridutförande i USA. Under skalet märks dock desto mer. Där reservhjulet normalt är nedtryckt ligger nu två gasflaskor. Toyota räknar med att bilens totala räckvidd ska vara drygt 400 kilometer. Toyota är noga med att understryka att gas-Camryn bara är en konceptbil och att det inte finns några planer att sätta bilen i produktion, därav de bristfälliga tekniska uppgifterna. Toyota säger dock att bilen ska ses som en indikation på att man tänker använda gasdrift i framtida hybridbilar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!