Toyota Corolla fyller 50!

Det var inte länge sedan både Volvo Amazon och Volvo 140 hade födelsedagar. Nu är det dags för ännu en storsäljare att fylla år - men denna gång är det en Japan. Grattis på 50-årsdagen Toyota Corolla!

Toyota Corollas första generation lanserades 1966 och har sedan dess sålt i 44 miljoner exemplar. Idag är Corolla inne på sin elfte generation, och är dessutom världens mest sålda bil

Första generationen lanserades i Japan år 1966 och blev snabbt en storsäljare. Inom tre år var Corolla den mest sålda bilen i Japan. Då fanns den som två- eller fyrdörrars sedan och som en tvådörrars kombi. Visionen bakom bilen var att det skulle vara en kvalitetsbil med ett pris som passade allmänheten. 

Idag tillverkas Corolla i 16 fabriker i olika länder. Mer än en miljon exemplar tillverkas varje år, och knappt 4000 exemplar säljs varje dag. Kolla igenom galleriet nedan för att se Corollas utveckling från 1966 till 2016. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!