070503_toyota_corolla

Toyota Corolla Verso ansiktslyfts

Nuvarande Toyota Corolla Verso, som kom 2004, sjunger på sista versen. Nästa version av modellen kommer troligtvis under nästa år, men innan dess genomgår dagens modell en ansiktslyftning.

En av Toyotas nyckelmodeller i Europa, Corolla Verso, introducerades 2001 men blev något av en flopp. Under 2004 kom en helt ny version som sedan dess har varit en storsäljare. Innan den helt nya versionen av modellen dyker upp nästa år på europeiska marknaden så presenterar Toyota nu en ansiktslyft version med mer dynamisk front och mer premiumutrustning. Tillsammans med ansiktslyftet presenteras också en uppdaterad version av dieselmotorn på 2,2 liter som nu har fått dieselpartikelfilter (DPF) och som påstås bli en av de renaste dieselmotorerna i Europa.

I det Toyota valt att kalla nya premiumutrustningen ingår bland annat tvåzons luftkonditionering och ett helt nytt ljudsystem. För övrigt är bilen fortfarande sjusitsig och man kan med enkla handgrepp fälla ner de fem bakre sätena.

I juli bör ansiktslyfta Corolla Verso finnas hos handlarna i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!