100104-toyota-etios-indien

Toyota Etios inleder Indien-offensiv

Precis som flera av konkurrenterna har Toyota fått upp ögonen för den indiska bilmarknaden. När bilsalongen i New Delhi öppnas i veckan visar Toyota nya Etios – en lågprisbil som ska slåss om indiernas gunst och därefter spridas över världen.

 Toyota Etios kommer inte att konkurrera med världens billigaste bil Tata Nano. Med en förväntad prislapp på cirka 70 000 kronor blir Etios förhållandevis dyr. Men den enkla och billiga sedanmodellen förväntas ändå ta en stor del av den indiska bilmarknaden. Bilen som ska visas på New Delhi Auto Expo med början den 5 januari är förvisso en konceptbil, men det råder ingen tvekan om att den i själva verket är mycket nära produktion. Etios väntas bli Toyotas inträde på den indiska bilmarknaden och storsäljare såsom Maruti Swift får se upp.

Toyota har stora planer för Etios. Först och främst ska sedanmodellen sättas i produktion i Indien senare i år, därefter följer en femdörrarsversion och inom några år planerar man att sälja Etios även i Ryssland och Sydamerika. Än så länge får vi bara se Etios skymta förbi i ett dåligt ljussatt videoklipp men medieuppgifter från Indien tyder på att Toyota har gjort sitt bästa för att hålla prislappen så låg som möjligt. Några av detaljerna som nämns är en interiör präglad av hårdplast, begränsad ljudisolering, enkla säten och en ensam vindrutetorkare. Från Yaris hämtas en 1,4-litersdiesel och därutöver tillkommer antingen en 1,2- eller 1,3-liters bensinmotor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!