Toyota FT-86 Open Concept Foto: Paul Barshon

Toyota FT-86 har lagts i malpåsen

När konceptbilen Toyota FT-86 visades i våras trodde alla att en cabrioletversion av GT 86 var nära. Det var fel. Nu uppges Toyota ha lagt planerna på en öppen GT 86 åt sidan på obestämd tid.

Vill du ha en Toyota GT 86 med fällbart tak? Då kan du få vänta, väldigt länge. En anonym Toyota-källa avslöjar nämligen för What Car? att projektet som skulle utmynna i en GT 86 Cabriolet har satts på paus och att det inte finns några planer på lansering 2014 eller 2015.

 Källan avslöjar inte varför projektet stoppas med det spekuleras i att Toyota inte är nöjda med vridstyvheten, man har inte lyckats få till en cabrioletkonstruktion som är i närheten lika vridstyv som coupén. Det kan också vara så att Toyotas sportbilssamarbete med BMW har högre prioritet.

 De nya uppgifterna kommer överraskande då det i mars verkade vara mer eller mindre bestämt att GT 86 skulle lanseras i öppet utförande. På Genèvesalongen visades konceptbilen FT-86 Open som såg väldigt produktionsklar ut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!