Toyota FT-86 Open Concept

Toyota FT-86 Open Concept officiell

Nu får vi se de första officiella bilderna på Toyota FT-86 Open Concept som ska presenteras på bilmässan i Genève nästa vecka.

Toyota GT 86 imponerade stort på Teknikens Världs testlag och vann Teknikens Världs Stora Bilpris 2013. Nu presenteras konceptet av den öppna versionen Toyota FT-86 (notera bindestrecket till skillnad från GT 86).

FT-86 får en tygsufflett med bakruta i glas som manövreras elektriskt och med en utformning som möjliggör att sittplatskonfigurationen 2+2 bibehålls. Designen är direkt hämtad från GT 86, men med en lite mer ombonad och exklusiv interiör med mycket läder och lite nya detaljer som en 86-logotyp på instrumentbrädan, som också fungerar som hållare för telefonen.

Coupémodellen är redan från början byggd med en möjlig cabrioletversion i åtanke, vilket innebär att påverkan på den strukturella styvheten inte påverkas lika mycket genom att konvertera bilen till en cabriolet.

Konceptbilen har samma hjulbas som GT-86 men är 15 millimeter kortare och 15 millimeter lägre. Under huven får den samma 2,0-liters boxer på 200 hästkrafter som sitter i Toyota GT 86, samt antingen en sexväxlad manuell låda eller sexväxlad automat med paddlar som växlar på 0,2 sekunder.

Detta koncept är framtaget för att ta pulsen på marknaden inför en eventuell produktionsstart, vilket förhoppningsvis blir av. Kanske kan Toyota FT-86 konkurrera med Mazda MX-5 som suttit på tronen inom marknaden för små, bakhjulsdrivna sportcabrioleter de senaste 25 åren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!