060802_toyota_USA

Toyota går om Ford i USA

Försäljningen i juli månad i USA visar att de stora amerikanska biltillverkarna tappar i försäljning. Samtidigt ökar Toyota och går tar över som USA:s näst största tillverkare före Ford.

I Sverige blomstrar nybilsförsäljningen med uppgångar på nästan alla fronter. I USA verkar marknaden nästan ha stagnerat, försäljningen rasar med 17,4 procent i juli, enligt Wall Street Journal.

Värst är det för de amerikanska biltillverkarna. Tysk-amerikanska DaimlerChrysler tappar mest med hela 35 procent, tätt följda av Ford som tappar 34,3 procent. Toyota däremot är nästan ensamma om en ökad försäljning.  Japanerna sålde 11,7 procent mer och går därmed om Ford.

General Motors är, trots en försäljningsnedgång på 22,5 procent under juli, fortfarande störst i USA. Inom GM redovisas ett ras i Saabs amerikanska försäljning som gick ner med 41 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!