070518_toyota_prius

Toyota gör Prius till eget varumärke

Toyota har gjort det förr – skapat ett varumärke vid sidan om. Då var det Lexus och nu kan Prius vara på gång. Allt för att skapa bättre förutsättningar för sina hybridmodeller.

Enligt rapporter så kommer Toyota Prius vara ett minne blott efter år 2011. Toyota har långt gångna planer på att sjösätta Prius som ett eget varumärke. På detta vis separerar Toyota sina hybridmodeller från övriga bilar, samtidigt som Prius kan marknadsföras annorlunda med mer fokus på miljön. Toyota har redan god erfarenhet sedan tidigare med att separera lyxbilsvarumärket Lexus från moderbolaget.

Prius kommer att erbjuda tre hybridmodeller i tre olika storleksklasser, från Yaris till Camry. År 2009 kommer första modellen, internt betecknad Prius A, 2010 kommer den andra, Prius B och 2011 kommer den tredje, Prius C.

Dessa modeller kommer enligt Toyota inte att bli lika kontroversiella formmässigt som första och andra generationens Prius. Men samtidigt säger Toyota att man måste ha överseende med lite okonventionell formgivning eftersom bilens batterier tar mycket plats i anspråk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!