Toyota GT 86 Cabriolet visas i Genève

Många har efterfrågat en överladdad prestandaversion av GT 86/BRZ men en sådan kan vi nog få vänta på. Toyota väljer i stället att visa roadstermodellen FT 86 Open på Genèvesalongen i mars.

Toyota GT 86 har som bekant blivit en favorit hos Teknikens Världs testlag och snart kan vi få anledning att provköra och testa den lilla sportbilen igen. Det verkar nämligen som att Toyota har planer på att lansera en roadsterversion av GT 86.

 Bilsalongen i Genève öppnar inte förrän i början av mars men Toyota visar redan nu en skiss på konceptbilen FT 86 Open. Som synes är det en GT 86 utan fast plåttak. Toyota berättar dessvärre ingenting om konceptbilen men på skissen tycker vi oss kunna se ett litet baksäte, precis som i coupémodellen. FT 86 Open ska ställas ut i Genève för att ”se publikens reaktion” och det är ännu inte bestämt att bilen ska sättas i serieproduktion. Om vi får gissa blir publikens reaktion positiv och Toyota kommer att sätta FT 86 Open i produktion illa kvickt.

Då återstår bara två frågor: Ska även Subaru BRZ byggas i roadsterutförande och när kommer GT 86/BRZ med mer pulver under huven?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!