Toyota Supra

Toyota-höjdare vill se ny Supra med BMW

BMW och Toyota ska bygga en sportbil tillsammans, det är officiellt klargjort. Nu säger Toyotas tillträdande styrelseordförande att sportbilen bör bli en ny Supra.

Sedan Toyota Supra lades ned i augusti 2002 har det snackats mycket om en uppföljare, men någon Supra Mark V har vi inte sett röken av ännu. Kanske vi kommer ett steg närmare en uppföljare nu sedan Toyotas tillträdande styrelseordförande Takeshi Uchiyamada sagt att han vill att den gemensamma sportbil av mellanstorlek som BMW och Toyota utvecklar ska bli jämförbar med just Supra.

Det var under en intervju vid ett möte i japanska Osaka i går som Takeshi Uchiyamada, mer känd som Prius skapare, sa att nästa sportbil från Toyota bör bli som Supra för att inte inkräkta på det territorium som GT 86 skapat.

– Det är meningslöst om vi gör något liknande GT 86, säger han enligt Automotive News.

Men han förtydligade också att det är hans önskan medan det slutgiltiga beslutet tas av företagets ingenjörer.

Toyotas talesman Naoto Fuse vägrade kommentera Takeshi Uchiyamadas uttalande. Däremot nämnde han att det inte finns några beslut tagna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!