071016-toyota-iq

Toyota iQ får motorcykelmotor

I samband med bilsalongen i Frankfurt visade Toyota upp konceptmodellen iQ. Nu kommer uppgifter om att motorn är en 1,0-liters motorcykelmotor från Yamaha.

Nu kommer nya uppgifter om Toyotas konceptmodell  iQ som premiärvisades på bilsalongen i Frankfurt tidigare i år. Enligt tidigare uppgifter kommer den att vara framhjulsdriven. Däremot var det i samband med bilsalongen i Frankfurt inte känt vilken typ av motor som var aktuell för  iQ . Nu kommer uppgifter om att  iQ kommer att förses med en 1,0-liters motorcykelmotor från den japanska tillverkaren Yamaha.

Toyota  iQ är en liten, liten bil som framförallt är tänkt för stadstrafik. Den har designats hos ED2, som är namnet på Toyotas designcenter i södra Frankrike. Dessutom känner vi till att den endast är 2,98 meter lång, vilket är 770 millimeter kortare än exempelvis Toytota Yaris.  Däremot är den ungefär lika bred och hög som Yaris.  iQ har platser för maximalt 3 vuxna och ett barn (3+1 säten).

Planerna är att Toyota  iQ ska introduceras under år 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!