Foto: Toyota

Toyota lanserar bildelningstjänst i Sverige

Toyota tar bildelningstjänsten Kinto Share till Sverige. Premiär i dag i Stockholm.

Att biltillverkare satsar på delningstjänster är ingen nyhet, en effekt av en ny bilkultur i främst storstäder med flexibilitet och miljötänk i fokus. Nu tar Toyota Toyota Sweden AB och Toyota Financial Services, med stöd av Toyota Motor Europe, tjänsten Kinto Share till Sverige. En tjänst som lanserades i Europa tidigare i år efter att ha presenterats 2018.

Foto: Toyota

Från och med idag kan du boka din Corolla Touring Sports Hybrid på 15 olika platser i Stockholm för ett pris från 65 kronor per timme plus ett kilometerpris på två kronor. I framtiden ska Kinto Share expandera geografiskt och modellmässigt men även andra tjänster som leasing och samåkning kan dyka upp på menyn.

LÄS MER: Nevs nya bildelningstjänst ska rädda virusisolerade

– Vår målsättning är smart, tillgänglig och prisvärd mobilitet för alla, men det är ett långsiktigt arbete där vi växer i takt med behov och efterfrågan. Vi börjar nu med en mindre pilot i Stockholm, men det långsiktiga målet är att erbjuda den mest kompletta mobilitetslösningen i Sverige, oavsett kundens behov, säger Johan Lundblad, Mobility Manager på Toyota Sverige.

Foto: Toyota

Sedan många år har Volvo en liknande stationsbaserad tjänst (M/Sunfleet) medan en handfull andra aktörer har valt en mer flexibel lösning – med varierad framgång. BMW:s Drive Now och Daimlers car2go  finns inte längre kvar i Sverige.

På Stockholms gator kan man i dag hyra elbilar av märket Renault Zoe men tjänsten drivs av Aimo och av inte av biltillverkaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!