100511-toyota-återkallar

Toyota nästan halvvägs med återkallningarna

Toyota kämpar på med sina återkallningar men de har ännu inte ens kommit halvvägs. Toyota meddelar att 3,2 miljoner bilar har återkallats och åtgärdats. Kvar återstår endast 4,6 miljoner bilar.

 Oräkneliga spaltmeter har skrivits om Toyotas massåterkallningar, oftast i negativ anda. Men nu har stormen lugnat sig och Toyota uppdaterar oss om hur arbetet med att åtgärda alla berörda bilar går. Enligt Toyota i USA har cirka 3,2 miljoner bilar besökt verkstaden och fått sina fel åtgärdade.

Av dessa har 1,6 miljoner återkallats på grund av gaspedaler som hänger sig, 1,5 miljoner på grund av golvmattor som riskerar att låsa fast gaspedalen och 115 000 Lexus- och Prius-bilar har fått sina ABS-system uppdaterade. Drygt 700 000 bilar har återkallats både för gaspedalsåtgärden och byte av golvmatta. Det totala antalet bilar som har besökt verkstaden är därmed cirka 2,4 miljoner.

Den som har följt med i nyhetsflödet förstår att Toyota alltjämt har många bilar kvar att fixa. Enligt Toyota har 70 procent av gaspedalsfelen åtgärdats, 27 procent av golvmattorna bytts och 75 procent av ABS-systemen uppdaterats. Hur det går med återkallningarna i övriga delar av världen finns det ännu inga siffror på men bara i USA återstår cirka 4,6 miljoner bilar. Toyota kämpar på och säger sig hålla en takt om cirka 120 000 bilar i veckan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!