Toyota och Lexus återkallar 550 000 bilar

Över en halv miljon bilar kan ha fel på styrservot misstänker Toyota som åtagit sig att ta in ett flertal modeller för tillsyn.

Toyota tar det säkra för det osäkra och kallar in 550 000 bilar från Toyota och Lexus för kontroll av styrservo. Problemet som kan uppstå är att remskivan på vevaxeln inte ligger i linje med remskivan på styrservon. Det kan i sin tur leda till att styrservon lossnar från remskivan och bilen tappar styreffekt. 

 – Uppstår felet tänds en varningslampa på panelen. Ett oljud kan också höras från motorn. I Sverige kan felet finnas i 274 svensksålda Lexus RX 300 från 2004 och 2005, säger Toyota Swedens informationschef Bengt Dalström till Aftonbladet.

I ett pressmeddelande meddelar Toyota att ingen skadats i olyckor som är relaterade till felet men att man ändå vill ta in bilarna för kontroll. Andra modeller från Toyota som berörs av problemet men som inte sålts i Sverige är Avalon från 2004, Highlander, Sienna, Solara och vissa modeller av Camry. För Lexus del gäller problemet modellerna RX 330 och ES 330 av 2004 och 2005 års modell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!